't Brakenkerkje

Krystl

Krystl is geen onbekende in Nederland.


In 2009 tekende ze haar eerste platencontract bij Universal Music.
Haar carrière maakte vervolgens in 2010 een vliegende start door het succes van haar eerste hitsingle Golden Days, die ook te horen was in een Martini reclame. In 2011 won ze een Edison voor Beste Nieuwkomer, een 3FM Award en een Buma Award.
Inmiddels heeft K twee solo-albums uitgebracht met succesvolle radiosingles als Bottles, Fool For You, Golden Days en Circles. Krystl deed verschillende clubtours en theatershows, speelde op festivals als North Sea Jazz en Concert at SEA en zong duetten met Marco Borsato en BLØF.
In 2017 kwam haar elektronische single Losing My Head uit. Het lied werd op de dag van direct naar NPO Radio 2 Topsong.
Krystl's kerstsingle Wonderful Time, uitgebracht in hetzelfde jaar, stond op nummer 2 van de meest gedraaide Nederlandse kersthits en werd meer dan 1,5 miljoen keer op Spotify beluisterd. In november 2020 bracht ze de popballad A Good Year Without You uit. Naast haar solocarrière startte Krystl in 2017 een nieuw country/pop trio: The BlueBirds (Elske deWall, Krystl & Rachèl Louise). Het bleek een succes; ze traden op in het programma van Sting, gespeeld voor succesvolle succesvolle club- en theatershows en een gezamenlijk album genaamd Sisters uit. Ze waren geregeld te zien in tv-programma's als RTL Late Night en verkochten de grote zaal van Paradiso in drie dagen uit.
Vanaf 2021 zijn The BlueBirds een collectief ontstaan waarin Krystl en Rachèl Louise de leiding hebben als vaste 'Birds'.
Op 8 oktober 2021 kwam hun tweede album Great Big World uit, samenwerkingen met oa Kris Berry, Janne Schra, Hadewych Minis, Leonie Meijer & Birgit Schuurman zijn te horen.
Krystl brengt op 26 augustus haar nieuwe album Good For You, Good For Me uit, met de singles Who Gave You The Right & Better.

Terug naar programmaoverzicht .