't Brakenkerkje

Klassiek in de KerkIn dit recital brengt de Belgische harpiste Josefien De Waele u een gevarieerd programma waarin ze de verschillende karakters van de harp laat zien. Josefien begon op negenjarige leeftijd met haar harpstudies bij Annelies Boodts aan de muziekacademie ‘Ter Beuken’ in Lokeren (BE) en heeft sindsdien een indrukwekkend parcours afgelegd.
Vanaf jonge leeftijd nam ze deel aan verscheidene nationale en internationale muziek concours, waar ze veelvuldig in de prijzen viel.
Zo ontving ze prijzen op concoursen als het Internationaal harpconcours ‘Félix Godefroid’ (2017), het internationaal muziekconcours ‘Petar Konjovic’ te Belgrado, Servië (2015), BeNeLux harpconcours ‘Harpegio’ (2014/2010) en het muziekconcours ‘Marnixfactor’ (2013). In 2015 verhuisde ze naar Nederland om aan het ‘Conservatorium van Amsterdam’ haar harpspel verder te ontwikkelen.
Momenteel studeert ze in de klas van Erika Waardenburg, daarnaast volgt ze orkestspel bij Sandrine Chatron (soloharpiste Nederlands Philharmonisch Orkest) en heeft ze geregeld privé onderwijs van Arielle Valibouse (solo harpiste Vlaamse Opera, docente aan KASK Gent). Doorheen de jaren volgde Josefien masterclasses en cursussen bij befaamde harpisten waaronder Isabelle Moretti, Fabrice Pierre, Anneleen Lenaerts, Gwyneth Wentink, Frédérique Cambreling, Bernard Andrès, Marielle Nordmann, Letizia Belmondo, Anaïs Gaudemard, Miriam Overlach, Sophie Hallynck, Annie Lavoisier, Masumi Nagasawi, Ingrid Procureur, Hanna Grociak en Samia Bousbaïne.
Als orkestmuzikante werkte ze samen met dirigenten als Marc Wigglesworth en Anthony Hermus in het Nationaal Jeugd Orkest (NJO). En de welbekende Vasily Petrenko in het Europees Jeugd Orkest (EUYO).
Met deze orkesten speelde ze in zalen als Concertgebouw Amsterdam, Royal Opera House Muscat, Grand Auditorium Philharmonie Luxembourg,  Ateneul Român Boekarest, Teatro Nuovo Giovanni Udine, Congresshalle Saarbrücken,…
Haar grote interesse ligt vooral bij hedendaagse muziek, voor zowel harp solo als voor grotere bezettingen.
In haar verdere studie wil ze zich daar dan ook graag op toeleggen en in verdiepen. Programma: n.t.b. -> gevarieerd programma: werken van o.a. J.S. Bach, H. Renié, L. BerioEen totaal overzicht van ons programma vindt u op https://www.concertcheck.nl